Putem mânca eco?

DIN NOU VERZI

Odată cu începerea noului an școlar, elevii sunt încântați de participarea la activitățile extracurriculare. Anul acesta, prima activitate pentru elevii claselor a V- a A și a VI-a Ade la Școala Gimazială ”Alexandru cel Bun” Bacău a fost una eco, referitoare la Ziua Mondială a Ozonului, stabilită la nivel internațional pe 16.09. Dirigintele claselor, profesoarele Claudia Burghelea și Mădălina Alexoae, în vederea protocolului încheiat cu APM Bacău, s-au alăturat cu elevii invitației agenției și au participat la activitatea susținută de inspector Maria Ionos. Aceasta a prezentat copiilor PPT-uri și filmulețe atractive pentru vârsta lor privind importanța stratului de ozon, pericolul ca acesta să dispară. Copiii au fost antrenați să-și spună părerea privind modalitățile prin care ei pot ajuta efectiv la protecția stratului de ozon. Responsabil Eco-Școala, Prof. Mădălina Alexoae

Hrana prin ochii celor mici

Copiii de la clasele primare din școala noastră, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, Bacău, au fost provocați de elevii din Comitetul Eco-școala să își imagineze cum ar trebui să arate pachețelul lor zilnic sau masa de la prânz. Au răspuns cu mult curaj piticii de la clasele pregătitoare A și B, I B, a II-a A și B, a III-a A și B, a IV-a A. Bineînțeles că reușitele lor sunt strâns legate de efortul doamnelor învățătoare Petronela Blanaru, Loredana Buduroi, Carmen Butnaru, Angela Ciupală, Ștefana Gânju, Daniela Ignat, Adina Lupușoru, Ana-Maria Mîcîială, Margareta Nistor, Gabriela Palade, Geanina Paveliuc, Nicoleta Popa, Mariana Tînjală, Mihaela Vespan. Sunt atașate fotografii ale muncii copiilor.
Prof. coordonator Eco-Școala: Mădălina Alexoae

Curtea școlii…altfel

Comitetul eco al școlii noastre, Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun”Bacău, a realizat un concurs de proiecte pe una dintre temele eco propuse în acest an: Curtea școlii.
Elevii de gimnaziu și-au imaginat proiecte realizabile pentru a putea schimba înfățișarea curții deja verde a școlii noastre. Fiecare clasă a hotărât care proiecte merită popularizate și apoi propuse conducerii școlii noastre pentru a le pune în practică punând mână de la mână.
În fotografiile atașate veți admira ingeniozitatea elevilor de la clasele a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VIII-a A și a VII-a B sub îndrumarea diriginților Claudia Burghelea, Angela Leibu, Andra Ciucu, Mădălina Alexoae, Nicoleta Mărian.
Coordonator Eco-școala,
Prof. Mădălina Alexoae
 

 

Idei pt ES in pandemie

Activități eco_calendar 2020

„Managementul deseurilor-transportul”, Februarie 2019

„Mijloace de transport”, Februarie 2019

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie

„Dinti sanatosi, un zambet sanatos”, Februarie 2018

 Ziua Albinelor, Noiembrie 2017

Publicitate